Ben jij klaar voor Drupal 9?

Het is al even aangekondigd, in November 2021 zal de ondersteuning voor zowel Drupal 7 als Drupal 8 stoppen. Nog geen reden om meteen te panikeren, maar je gaat best al aan de slag om jouw website te updaten. Wanneer stap je nu best over? Wachten op Drupal 9 om te upgraden? Of toch maar meteen?

Collega's aan het werk

Wat is nu de beste stap om te maken? Je website nu al laten updaten naar Drupal 8 of toch nog even wachten op Drupal 9? Als je het ons vraagt ga je best nu al aan de slag om jouw website te updaten naar Drupal 8, zo is jouw website klaar om moeiteloos te upgraden naar Drupal 9.

Waarom upgraden van Drupal 7 naar Drupal 8?

We horen het jou al denken. Als Drupal 7 & Drupal 8 tegelijk out-of-date gaan, waarom is upgraden dan zo een slim plan? Drupal 7 is nu bijna 10 jaar oud, er is ondertussen in Drupal 8 zoveel veranderd aan de technische kant vooral met oog op de toekomst. Zo is het veel eenvoudiger om jouw website te upgraden zonder deze volledig te moeten herbouwen. 

Upgraden van Drupal 8 naar Drupal 9 zal dan ook veel sneller gaan zonder dat je risico zal lopen. Upgrade je niet naar Drupal 8 en wacht je te lang dan loop je kans dat jouw website niet op tijd een update kan krijgen, je loopt dus risico om in onveilige situaties terecht te komen. 

Veiligheid

Wanneer de ondersteuning van Drupal 7 en Drupal 8 stopt,  wil het zeggen dat het veiligheidsteam geen beveiligingssupport meer zal aanbieden voor deze versies. De veiligheid van je website is op dat moment dus niet meer gegarandeerd. Er zal dus vanaf dan niet meer actief gewerkt worden aan veiligheidsupdates of updates in het algemeen. De kans op lekken in jouw website neemt hierdoor dus toe.

Updaten van Drupal 7 naar Drupal 8, begin op tijd

Drupal 7 wordt nog ondersteund tot November 2021, je hebt dus nog wel even tijd. Maar hou zeker rekening dat de focus van Drupal 7 verschuift naar Drupal 8. Het komt er op neer dat er minder actief zal gewerkt worden aan de modules van Drupal 7 en meer en meer ontwikkelaars overstappen naar Drupal 8. Zorg er dus voor dat jouw Drupal 7 website tijdig wordt geupdate. Doe je dit niet en loop je vast met jouw Drupal 7 website dan is de kans groot dat je toch nog snel moet overstappen op Drupal 8.

De overstap van een Drupal 7 website naar Drupal 8 kan je het best zien als het volledig heropbouwen van je website. Uiteraard zit je na de overstap op een schaalbaar platform dat telkens eenvoudig geupdate kan worden waardoor je website er opnieuw tegenaan kan voor de komende 10 jaar of meer.

We raden dus zeker aan om tijdig te beginnen met de overstap van jouw Drupal 7 website. Zo heb je voldoende tijd om jouw huidige website te analyseren en een plan klaar te stomen om er de komende jaren tegenaan te gaan. 

Date?

Op zoek naar een professioneel webbureau om jouw website te updaten?

Website updaten